Hoe het begon

Het werken met dieren is thuis al vroeg begonnen, mijn ouders hebben een melkveehouderij. Van jongs af aan liep ik al rond op het bedrijf en had ik al een grote liefde voor de vier boerenfoxen die altijd in de buurt waren tijdens de werkzaamheden.

In 2011 startte ik met mijn bijbaantje op een hondenpension, waar ik mijn zwarte labrador Boef leerde kennen als een pup van 11 weken oud. Thuis waren ze meteen verkocht en hij mocht bij ons komen wonen. Met Boef startte ik mijn eerste puppycursus, en mijn liefde voor trainen was ontstaan. Na de puppycursus heb ik nog twee vervolgcursussen met Boef gedaan. Boef is altijd in om nieuwe dingen te leren en samen te trainen. Op dit moment doe ik samen met Boef aan Treibball bij de Hondenacademie Waalwijk. In 2016 hebben we boerenfox Reus verwelkomd op de boerderij. Een super leergierig hondje met heel veel energie! Na de puppycursus en gehoorzaamheidscursus ben ik met Reus gestart met de sport Hoopers, nog steeds een sport die we samen met veel plezier beoefenen.

Omgang met mensen en dieren


In 2010 ben ik gestart met mijn HBO-opleiding Dier- en veehouderij op de HAS in ‘s-Hertogenbosch. Hier is mijn interesse in gedrag van dieren, het trainen van dieren en ook het stukje kennis overbrengen, gegroeid. In 2014 ben ik gestart met de docentenopleiding aan de STOAS in Wageningen en met de opleiding Kynologisch instructeur bij DogVision. In 2017 heb ik mijn diploma als kynologisch instructeur behaald.

Tijdens mijn opleiding bij de STOAS, liep ik stage bij het Prinsentuin College in Breda. Naast mijn werkzaamheden bij de Hondenacademie werk ik nog 4 dagen op het Prinsentuin College als docent. Eén van de vakken die ik daar geef is ook het trainen van dieren. Hierbij begeleid ik de studenten bij het trainen van de eigen hond of een ander dier.

Dit doe ik nog steeds met veel plezier.

De Hondenacademie


Tijdens mijn opleiding voor kynologisch instructeur liep ik stage bij de Hondenacademie Waalwijk. De samenwerking ging zó goed dat Desiree me graag wilde toevoegen aan het team – een hele mooie kans om mijn liefde voor trainen en begeleiden van mensen voort te zetten. Ik geniet ervan om de samenwerking tussen baas en hond te zien groeien!

Lotte Zonneveld, Instructeur De Hondenacademie Waalwijk / Tilburg