Waarom ik begonMarieke van der Burgt

Jaren geleden nam ik een hond mee uit het asiel die de titel op het asiel kreeg als “probleemhond”. De liefde voor het dier en de wil om de hond te helpen waren de redenen waarom ik juist deze hond een goed thuis wilde bieden. Ik wilde graag advies in de heropvoeding van mijn hond maar ik vond het erg moeilijk om hier een goed adres voor te vinden. Goed bedoelde adviezen waren er genoeg, maar waren deze ook wetenschappelijk onderbouwd? Steeds meer raakte ik geïnteresseerd in de leerprincipes en de “taal” van de hond. Uiteindelijk besloot ik om zelf de opleiding tot Kynologisch instructeur en gedragstherapeut te gaan volgen. Mijn doel was eerst mijn eigen hond te helpen en me daarna in te zetten voor andere hondeneigenaren.

Iedere dag professioneel bezig met honden

In het dagelijkse leven werk ik als gedragstherapeut voor honden en katten en geef ik lezingen en privélessen. Ook geef ik les aan verschillende MBO opleidingen over diergedrag in Den Bosch en Velp. Verder ben ik docent en examinator van de ABA opleiding van de Tinley Academie. Daarnaast heb ik 12 jaar groepstrainingen gegeven bij De Hondenacademie Boxtel met veel plezier. Door mijn volle agenda gaat dat niet meer, ik ondersteun in het geval een hond niet in een groep lessen kan volgen met een consult of privélessen. Ook geef ik workshops bij De Hondenacademie. De goede organisatie van de hondenschool en het begeleiden van mensen met hun honden spreekt mij enorm aan.

Een kort overzicht van opleidingen die ik gevolgd heb op gebied van honden:

  • Opleiding ‘Gedragsbegeleiding bij honden’ – Van Hall Instituut in Leeuwarden
  • Algemene vorming en Omgang hond – De Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in hondenopvoeding en Opleiding
  • Bewijs van vakbekwaamheid – Stichting examens vakbekwaamheid honden en kattenbesluit
  • Gedragstesten – Martin Gaus Academie

Om mijn kennis uit te breiden volg ik jaarlijks congressen en workshops en lees ik vakliteratuur over soortspecifiek gedrag van honden en Tinley Gedragstherapie voor Dierengedragsveranderingen. Als gedragstherapeut, docent en instructeur ben ik dus dagelijks professioneel bezig met het gedrag van dieren.

Ook gedragstherapie, spreekuur en privétraining

Wil je meer weten over mij, dan kun je ook een kijkje nemen op mijn site: www.mariekevanderburgt.nl Neem gerust contact op met me over de mogelijkheden van vergoeding door je ziektekostenverzekeraar.

Marieke van der Burgt, Gedragstherapeut & Instructeur verbonden aan De Hondenacademie Boxtel / Liempde

Marieke en Nessy