Diervriendelijk en professioneel

We zijn een hondenschool die het diervriendelijk trainen promoot. We hebben dan ook het Keurmerk voor Diervriendelijk trainen APDT behaald eerder. We maken gebruik van beloningsgerichte trainingstechnieken die vriendelijk, eerlijk en effectief zijn. Sinds 2015 zijn we ook lid van het Platform van professionele Diergedragsdeskundigen SPPD. Instructeurs die door SPPD erkend zijn hebben een diploma Kynologisch Instructeur, geven minimaal 7 uur per maand les en volgen jaarlijks minimaal 6 uur beroepsgerichte nascholing.

Oók opvoeden

Dit betekent niet, dat we alles toestaan wat de hond doet. Als hij gedrag laat zien wat je als eigenaar niet wilt, dan adviseren we je hoe je dit gedrag eruit kunt trainen. Er zijn genoeg diervriendelijke manieren om ongewenst gedrag te stoppen. En als het nodig is tijdens de les, passen we het toe en leggen we je uit wat we doen.

Eigenaar inzicht geven

We willen graag eigenaren coachen in het opvoeden van hun hond. Door goed te kijken, vragen te stellen en te zien waarom je hond iets doet.  We geven je praktisch advies hoe je dingen kunt aanleren of afleren bij je hond. Het gaat erom dat je tevreden bent en dat je genoeg inzicht hebt gekregen in hoe je hond denkt. Dan kun je later na de cursus ook zelf een situatie oplossen.

Op onze webpagina De Hondenacademie Methode ® vind je meer informatie over hoe we werken.

 

De Hondenacademie ® is een geregistreerde merknaam bij het Benelux Bureau voor de intellectuele eigendom onder nr. 0931842.