Leren van honden – van jongs af aan

Als jong meisje belde ik samen met mijn vriendin aan bij mensen om te vragen of zij een hond hadden én of wij deze uit mochten laten. Tegenwoordig kan je dit bijna niet meer voorstellen, maar toen mocht dit bijna altijd! Ik heb hierdoor met veel hondenrassen kennis gemaakt. Daarnaast ben ik opgegroeid met een Zwitserse Herder en later een Franse Bulldog, beide erg lieve en leuke honden.

3 jaar geleden kwam mijn eigen hond. Bodi, een rescue uit Spanje. Ik had mijzelf aangemeld als gastgezin voor hem. Dit veranderde al snel naar gastgezin met eerste optie voor adoptie. En zodra ik hem zag, wist ik dat hij nergens anders meer heen ging. Er werd mij al snel duidelijk waarom mensen zeggen, een hond vult een leegte waarvan je niet wist dat je hem had. De liefde die ik voor hem voel is onbeschrijfelijk. Bodi heeft mij al heel veel geleerd, zowel over honden als over mijzelf.

Lesgeven geeft me een boost

Een jaar later kwam Canine Company op mijn pad. Zij leiden KNGF geleidehonden op en doen wedstrijden in de Obedience en Dogdance met hun eigen honden. Hier ben ik een jaar als vrijwilliger werkzaam geweest. Na een paar weken vroeg ik hen al, wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat ik met honden kan gaan werken? Dat werd de opleiding Kynologisch Instructeur bij Tinley Academie, waarvoor ik inmiddels mijn diploma heb behaald.

Al van jongs af aan vond ik het erg leuk om andere mensen te helpen. Dit was ook mijn motivatie voor de studie Pedagogiek die ik heb afgerond in 2016. Daarna heb ik groepsbegeleiding en individuele begeleiding gegeven aan hulpbehoevende mensen. Op een positieve manier mensen coachen en helpen met nieuwe vaardigheden leren, geeft mij veel voldoening.

Tijdens mijn opleiding tot instructeur merkte ik hoe leuk ik het lesgeven vond. Ik besloot De Hondenacademie te benaderen. Ik had al regelmatig op de website gekeken en hun lesaanbod en visie spraken me heel erg aan. Ik solliciteerde en mocht stage komen lopen! Een hele goede keuze, ik had het vanaf de allereerste les ontzettend naar mijn zin. Ik vind het een geweldige plek om te mogen werken en vertegenwoordig De Hondenacademie dan ook echt vanuit mijn hart. De positieve werkwijze sluit volledig aan bij hoe ik les wil geven. De samenwerking met Desiree is ontzettend leuk en iedere groep cursisten en honden geven mij een nieuwe boost! Ik geef op verschillende avonden les. Nu nog de Kleuterklas en Brugklas en ik word ook ingewerkt om de Bovenbouw les te gaan geven. Wellicht zien jullie mij in de toekomst nog meer doen bij de Hondenacademie!

Simone Boer, Instructeur De Hondenacademie Waalwijk / Tilburg