Liefde voor honden

De liefde voor honden begon bij de twee Schotse collies waar ik mee ben opgegroeid. Met vriendinnen bouwden we regelmatig een parcours waar we de honden overheen lieten springen. Toen ik zelf een gezin kreeg, kwam Ayla in ons leven, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Van pup af aan heb ik haar met de clicker getraind. Clickertraining is niet alleen een goede manier om je hond allerlei gedragingen aan te leren, maar het versterkt ook nog eens de band tussen handler en hond. Met Ayla heb ik diverse hondensporten beoefend (o.a. jacht, dogdance, neuswerk en hoopers). Helaas is ze daar nu te oud voor.

Opleidingen

Ik volgde de opleidingen ‘Kynologisch Instructeur’ en de driejarige HBO opleiding ‘Gedragstherapie bij honden’ bij DogVision. Sindsdien geef ik opvoedingscursussen aan hondeneigenaren, o.a. bij de Hondenacademie in Waalwijk. Ik ben als Kynologisch Instructeur aangesloten bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. Om mijn kennis over het begeleiden van honden en hun eigenaar op peil te houden, neem ik regelmatig deel aan workshops en lezingen.

Gedragstherapie en preventief advies

Naast mijn werk bij de Hondenacademie coach en train ik als gediplomeerd gedragstherapeut van honden hondeneigenaren die problemen hebben met het gedrag van hun hond. Ook kun je bij mij terecht voor advies bij veranderingen in je omgeving zoals gezinsuitbreiding. Waar moet je aan denken als je voor het eerst een hond krijgt of als er een tweede hond bij komt?

Meer weten, ook over mogelijke vergoeding via je ziektekostenverzekeraar van je hond? Kijk dan op mijn website: www.annemariealbersen.nl.

Hulphond Nederland

Als vrijwilliger bij Hulphond Nederland heb ik regelmatig honden in huis gehad om hen op te voeden en te trainen als hulphond. Dit is met name voor mensen met een fysieke beperking of als therapiehond voor kinderen. Tegenwoordig begeleid ik met plezier honden die door Hulphond Nederland opgeleid zijn om kinderen te begeleiden. Deze honden ondersteunen bij een nieuwe en succesvolle methode ‘Kwispellezen’ voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het voorlezen bezorgt de kinderen een succeservaring en vergroot het zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen met als gevolg dat hun leesvaardigheid verbetert. Honden zijn mijn passie. Ik leer ze steeds beter begrijpen. En ik geniet er iedere dag van hondeneigenaren te helpen de relatie met hun hond te verbeteren.

“Je kunt een mooie hond kopen, maar alleen door liefde kwispelt zijn staart.”

Tot ziens bij de Hondenacademie in Waalwijk!

Annemarie Albersen, instructeur & gedragstherapeut verbonden aan De Hondenacademie Waalwijk/Tilburg