Ik werk samen met onderstaande personen en bedrijven:

Vraag me gerust wat mijn ervaringen zijn met hen: info@hondenacademie.nl

Gedragsadvies en individuele gedragsbegeleiding van Desiree Lievens van Kwispeltijd Tilburg/Waalwijk:

Desiree heeft ook bij ons op de locatie in Boxtel les gegeven, en heeft sinds oktober 2015 haar eigen leslocatie van De Hondenacademie in Waalwijk. Ze heeft in 2015 haar HBO-opleiding gedragstherapie afgerond en is gedragstherapeut – haar fulltime job is het geven van gedragstherapie en het lesgeven op haar Hondenacademie locatie. Als je meer wilt weten over haar gedragsadvies:

Kwispeltijd kynologisch adviesbureau

Gedragstherapie en individuele gedragsbegeleiding van Marieke van der Burgt van TOP Honden:

Marieke geeft ook bij ons les, is gedragstherapeut en een van de directeuren van het hoog aangeschreven Tinley Instituut voor Gedragstherapie. Zij volgen steeds de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van dierengedrag en therapie, ook voor kat en konijn. Voor meer informatie over haar adviespraktijk:

TOP Honden Kynologisch adviesbureau

Dierenkliniek Sint Michielsgestel:

Dierenarts Natasja Szulik – ten Hagen is een dierenarts met hedendaagse kennis, jong, ambitieus en volop aandacht voor je huisdier. Ze kan goed luisteren en neemt tijd voor je hond! 

Dierenartsenpraktijk Sint Michielsgestel

Dierenspeciaalzaak Boxtel – Hans van Erp, Winkelcentrum Oosterhof Boxtel:

Hans helpt me in het adviseren over o.a. hondenvoer en regelmatig doen we een actie samen. Hans heeft een tijdje geleden ook gesproken over goede voeding op een Voorlichtingsavond van ons. Hij heeft ook de lekkere zalmkoekjes die wij weleens aan je geven in de les, vinden de honden héél lekker:

Dierenspeciaalzaak Boxtel

Webshop (belonings)voer TOP Dogs en Kynologisch advies:

Veroniek de Wit heeft jarenlang bij ons stage gelopen en daarna les gegeven, waarna ze haar eigen kynologisch adviesbureau in Westkapelle (Zeeland) begonnen is. Ook heeft ze een webshop waar je natuurlijke beloningen kunt bestellen, zonder kunstmatig toegevoegde stoffen. En lekker dat de honden ze vinden! In onze groepslessen heb je meestal iets extra lekkers nodig, en voor de kieskeurige honden onder ons vallen vooral de zalmkoekjes en de gedroogde runderlongstukjes erg in de smaak. Voor de eigenaren ook fijn, want: veel makkelijker de aandacht krijgen van je hond, trainen wordt leuker! Als je doorgeeft dat je bij ons les volgt dan kan Veroniek er een weekbestelling van maken meestal en dan kost het je geen verzendkosten. Het wordt dan op onze hondenschool afgeleverd en je neemt het mee bij je eerstvolgende les:

Topdogs-advies.nl

Webshop voor ideale lange lijnen voor meer vrijheid aan de lange lijn en voor Detectie en Speuren:

Bij Biothaan.nl heb je een fijne kwaliteit biothane lijnen – hierbij een link naar de 10 meter lijnen: biothane lijn (biothaan.nl)

Je kunt ook op deze website lijnen bestellen per meter, dus zelf een lengte kiezen en een kleur:

  • De 9 mm is smal en fijn licht van gewicht, ideaal voor kleinere rassen en medium rassen
  • De 12 mm is perfect voor de grotere rassen
  • De 16mm is perfect voor de volwassen grotere rassen vanaf ca. 45 kg

Bestel de lijn ‘zonder handvat’ zodat deze niet achter bomen of struiken kan blijven steken, zo kan je hond er lekker mee rond lopen en kun je de lijn eventueel ook achter je hond aan laten slepen zodat hij er geen last van heeft. LET OP! gebruik deze lijn altijd in combinatie met een tuigje zodat de bevestiging op de rug zit. Doe deze lijn nooit aan een halsband, de hond kan er dan over struikelen of de lijn kan om de nek komen.

Biothaan.nl

Argos Scentwork Academy opleidingscentrum voor detectie instructeurs en webshop voor detectiematerialen:

Argos is een hoogwaardig opleidingscentrum voor detectie, waar onze instructeur Kathinka van de Ven een aantal van haar detectieopleidingen gevolgd heeft. Kathinka geeft namens hen ook Detection Trails als je zo ver bent tijdens de cursus Zoekacademie. Als je bij ons de Zoekacademie cursus (detectie) volgt, kun je met 10% korting bij Argos online cursussen en webinars volgen. Neem een kijkje op hun website Argosscentworkacademy

DogVision – o.a. Opleidingscentrum voor instructeurs en gedragstherapeuten:

DogVision ontwikkelt en verzorgt onderwijs en opleidingen op het vlak van honden en hun gedrag. Wij hebben regelmatig stagiaires vanuit DogVison Gedragstherapie (3-jarige HBO opleiding). Joanne van der Borg en haar team van DogVision hebben met deze opleidingen een goede standaard gezet in Nederland. Zelf is ze gedragsbioloog en hondeninstructeur/gedragstherapeut en spreekt dus vanuit een wetenschappelijke hoek én vanuit de praktijk.

DogVision Kynologisch Instructeur en Gedragstherapie opleidingen

Dierenpension Het Loo en Dierencrematorium Midden Brabant te Boxtel:

Bernard Maton is eigenaar van dit pension en ook van het Dierencrematorium Midden Brabant. Wij hebben onze Milly, Flint en Sarge bij hen laten cremeren; op een respectvolle manier hebben ze ons hierin geholpen. Dat gaf ons een troostend en gerust gevoel. 

Hun dierenpension ligt aan de rand van de bossen: De Kampina. 

Dierenpension Het Loo in Boxtel   en Dierencrematorium Midden Brabant in Boxtel

Alert Hondenhotel Moergestel:

Ja, je moet er een eindje voor rijden maar dan heb je ook wat! We komen al bijna 15 jaar bij hen en zijn erg tevreden over de opvang. Vroeger was het nog niet verplicht om honden in groepen te huisvesten, maar Annie en Jeffrey de Pina deden dit toen ook al. Vaak weten ze wel wat te vertellen over de avonturen die onze honden er hebben meegemaakt. Een vertrouwd gevoel.

Dierenhotel Alert in Moergestel

Hondentrimsalon Raymonda in Esch:

Sommige honden hebben een regelmatige trimbeurt nodig. Of soms is het gewoon fijn om je hond een keer goed te laten wassen en verzorgen. Bijvoorbeeld de haren tussen zijn tenen trimmen, zijn broek (haren bij de billen) uitkammen, etc.  Onze hond gaat dan naar Raymonda: ze is een vakvrouw die graag goed werk aflevert. Duidelijk naar de hond, maar ze let wel op of je hond het nog volhoudt. Want soms kan het even duren voordat alle klitten eruit zijn.

Hondentrimsalon Raymonda

Informatieve website met veel informatie over honden Doggo.nl

Doggo.nl geeft informatie aan hondeneigenaren en -professionals om zo hondenwelzijn te verbeteren. Het opvoeden en houden van een hond gaat met vallen en opstaan en dan is het prettig om goede up to date informatie tot je beschikking te hebben. De artikelen op de website worden geschreven door specialisten in hun vakgebied zoals gedragsdeskundigen, dierenartsen en hondentrainers.

Doggo.nl

Informatieve webpagina over op vakantie gaan met de camper en je hond:

Op deze pagina vond je tips hoe je een camper kunt selecteren als je met je hond een camperreis wilt maken. En wat zijn de eisen voor het vervoer van je hond in een camper, en wat zijn de mogelijkheden? Gedetailleerde informatie over dit onderwerp vind je op:

Camper Days: Kamperen met een hond: belangrijke info & tips voor hondenbezitters