Kan je hond wel een oppepper gebruiken als het gaat om het gebruiken van zijn lijf? In de cursus Balans & Coördinatie leer jij je hond met allerlei toestellen om te gaan met zijn lichaam. Je traint de behendigheid van je hond: meer spierkracht, leniger, behendiger en met een betere conditie: dat betekent ook meer zelfvertrouwen voor je hond. Dat wiebelbruggetje in je wandeling wordt dan niet meer eng en ook kan een hond die revalideert op den duur weer een langere wandeling aan, met meer belasting. Ook voor jonge honden die daarna gaan beginnen in hondensporten zoals behendigheid, flyball, canicross en dogfrisbee is het een goede start. Je hond leert ook zijn achterpoten bewust te gebruiken en zijn gewicht goed te balanceren en doseren. De concentratie van je hond gaat er ook duidelijk op vooruit: je hond leert na te denken over zijn bewegingen – en is daarmee ook veel meer gefocust.

Bij de eerste les krijgt je hond een body check-up van Fysiotherapeut voor Dieren Anouk Blijlevens van Mijn hond en ik: zo weten we wat jouw hond aankan. Daarmee stemmen we de oefeningen op je hond af:

Meer bewustzijn & zelfvertrouwen

Is je hond voorzichtig in een nieuwe omgeving, vindt je hond soms iets spannend? Dan kan je hond meer zelfvertrouwen gebruiken met Balans & Coördinatie oefeningen. Zo leert je hond zijn grenzen te verleggen, meer vertrouwen én meer focus te krijgen in wat hij kan:

 • Balanskussens, balanspinda’s en donuts voor meer lef, spierkracht en om te balanceren
 • Parcoursen van opstapjes en loopplanken: coördineren van de poten en stapsgewijs zichzelf overwinnen
 • Cavaletti oefeningen, loopoefeningen over hindernissen: coördinatie van alle vier de poten, betere lijfbalans en meer focus
 • Grondoefeningen voor meer lenigheid en coördinatie zoals Walk Back, Circle en Twist, Rondje, Flat, Rock & Roll, Opzitten, Kruipen, Buigen e.d.

Revalidatie & Conditieverbetering

Herstelt je hond van een blessure of kan je hond wel een verbetering in zijn conditie gebruiken? Om die reden kun je deze cursus ook doen met je hond: effectief trainen hierop met oefeningen op maat om een sneller en beter herstel te krijgen. Of die langere wandeling weer aan te kunnen:

 • Cavaletti oefeningen, loopoefeningen over hindernissen: stimuleren juiste balans, gangwerk en beweging van de 
 • rug
 • Balanskussens, balanspinda’s en donuts om spierkracht stapsgewijs op te bouwen en voor meer balans
 • Grondoefeningen die meer spierkracht en flexibiliteit geven bijvoorbeeld Circle en Twist, Rondje, Rock & Roll, Opzitten, Kruipen, Buigen, Heup naar Heup, Omrollen e.d.
 • Gymnastiekballen leren duwen met de neus om de nek- en rugspieren te trainen
 • Passieve bewegingsoefeningen op maat door dierfysiotherapeut ter ondersteuning van de revalidatie

Als voorbereiding op hondensporten

Wil je je hond goed voorbereiden op hondensporten zoals behendigheid, flyball, canicross of dogfrisbee? Dan is het een groot voordeel als je hond een goede controle heeft over zijn lichaam, en een aantal basisoefeningen al onder de knie heeft. Om de behendigheid, lenigheid, spierkracht en balans te bevorderen en blessures te voorkómen:

 • Cavaletti oefeningen, Parcoursen van opstapjes en loopplanken: Bevorderen juiste beweging, coördineren van de poten en toewerken naar meer uitdagende parcoursen en lopen over verschillende ondergronden
 • Grondoefeningen voor meer lenigheid, coördinatie en snelheid zoals Walk Back, Circle en Twist, Rondje, Flat, Rock & Roll, Opzitten, Kruipen, Buigen e.d.
 • Balanskussens, balanspinda’s en donuts om de spierkracht en balans te trainen en grenzen te verleggen
 • Gymnastiekballen leren duwen met de neus om de nek- en rugspieren te trainen

Samen als één team

Ultiem samenwerken met elkaar: meer balans, beheersing, spierkracht en focus bij je hond. De mogelijkheden van je hond goed leren kennen en het vertrouwen opbouwen in zijn lijf. Zo gaat je hond meer praktische situaties en hindernissen aankunnen – en zich vrijer voelen!