Wil je weten of je hond zich kan beheersen met een grote bal voor zijn neus? Of dat hij het aandurft die zachtjes te duwen met zijn neus? Maak kennis met Treibball, het  Schapendrijven zónder schapen! Bij Treibball is het de sport om je hond te leren om een bal te duwen met zijn neus, wang of schouders, naar jou toe. Maar wél wanneer jíj dat wilt! Soms dus ook de beheersing opbrengen om te wachten, of precies recht er achter te gaan zitten voor een mooie push recht op jou af. Schrijf je snel in voor de kennismakingsworkshop, als je hond het leuk vindt dan kun je de week erna met korting starten in de cursus Treibball als je wilt.

Workshop Treibball:

Je hond maakt kennis met de hondensport Treibball en naast de uitleg gaan we o.a. de volgende Treibball oefeningen doen:

  • “Out” – je hond achter de bal laten plaatsnemen
  • “Come by” en “Away”: linksom en rechtsom om de bal heen lopen (later combineren met “Out”)
  • “Push” – je hond leren tegen de bal aan te duwen
  • “Walk On” kom dichterbij naar de bal – maar raak die niet aan

Aan het einde van de workshop krijg je een duidelijke handout mee met de oefeningen: zo kun je thuis verder oefenen. Voor nog meer resultaat: we bieden dit ook in cursusvorm aan, zo wordt je hond nog beter in het Treibballen en kun je iedere week met je hond sporten – kijk bij Cursussen naar Cursus Treibball.

Lekker sporten voor je hond

Als je na de workshop verder gaat met Treibball dan leert je hond met zijn neus of schouder tegen de bal te duwen naar jou, naar de goal, naar een mand, bak etc. Op jouw aanwijzingen, op een beheerste manier – samenwerken dus. Eerst op een korte afstand, en daarna op een steeds grotere afstand – met 1, 3, 6 of 8 ballen. En je hond wordt er lekker moe en voldaan van! Veel hondensporten zijn belastend voor het hondenlichaam (denk aan behendigheid, flyball). Treibball is nauwelijks belastend – en kan door veel honden beoefend worden. Dus is je hond nog onder de 1 jaar, of juist wat ouder of mankeert wat, dan kun je vaak nog wel veilig Treibballen met je hond. We oefenen in groepjes van maximaal 4 honden en we wisselen elkaar af zodat ze ook regelmatig een adempauze hebben. Als je je aanmeldt voor de Cursus Treibball na deze workshop ontvang je € 10,- korting op de cursus.

Samen als één team:

  • Ultiem samenwerken met elkaar op afstand: door slim te clickeren kun je je hond steeds beter besturen op afstand
  • Voor honden die het snel spannend kunnen vinden: Verbaas je erover dat je hond meer gaat durven met de bal
  • Of juist voor honden die snel enthousiast zijn: verbaas je erover dat ze zich kunnen beheersen bij de bal met de juiste begeleiding
  • Verantwoord gymmen voor je hond en focus op jou en de bal – Genieten!