Waar mijn liefde voor honden begon

Toen ik 6 jaar oud was kochten mijn ouders hun eerste hond, een Schotse Herdershond, Lassie. We waren 13 jaar lang onafscheidelijk. Ik wist toen al één ding zeker; mijn liefde en passie voor honden is zo groot, ik kan me een leven zonder honden niet voorstellen.

Op de dag dat ik de sleutel kreeg van mijn huis, koos ik mijn eerste pup uit. Een geweldig lieve zwarte Newfoundlander, genaamd Banjer. Ruim 11 jaar heb ik van hem mogen genieten en we ondernamen de meest fantastische dingen samen. We waren zeer regelmatig op de hondenschool te vinden en hebben diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgd. Met hem heb ik ook het G&G-1 diploma behaald en apporteertraining en waterwerk gedaan. Verder mocht ik regelmatig honden van anderen ‘lenen’ om behendigheid en jachttraining mee te volgen.

In 2010 kregen we onze 2e Newfoundlander, zijn naam was Storm. Met hem heb ik allerlei gehoorzaamheidscursussen gevolgd én hij werd het boegbeeld en fotomodel van De Hondenacademie Waalwijk / Tilburg. Helaas is hij er niet meer, maar kunnen we hem nog wel laten zien met foto’s op onze website en in ons logo.

Sinds november 2020 woont Baron bij ons, een Bouvier met een vrolijk en energiek karakter. Baron heeft onze eigen gehoorzaamheidscursussen doorlopen en vindt nu Balans & Coördinatie en Treibball erg leuk om te doen. En verder genieten we samen enorm van lange wandelingen maken in het bos.

desiree

Meer halen uit mijn passie voor honden

Mijn liefde voor honden gaat verder dan mijn eigen hond. Ik besloot meer te  halen uit mijn passie voor honden én mijn enthousiasme om met mensen te werken. Ik volgde de 3-jarige HBO opleiding “Kynologisch instructeur” en “Gedragstherapeut voor honden” bij DogVision. En met veel enthousiasme heb ik sinds 2012 les gegeven aan de baasjes en honden bij De Hondenacademie in Boxtel/Liempde.

Trotse eigenaar van de Hondenacademie locatie Waalwijk

Mijn droom om zelf een locatie van de Hondenacademie te openen is werkelijkheid geworden. De Hondenacademie Waalwijk is een feit, en is daarmee dé indoor hondenschool voor de regio Waalwijk én Tilburg. Ik ben er ontzettend trots op om als eigenaar van deze locatie deel uit te maken van het professionele team van De Hondenacademie, met Claudia van der Ham als Franchisegever. Naast het lesgeven en het runnen van deze hondenschool ben ik ook eigenaar van Met Hond & Ziel Spiegelcoaching.

Graag tot ziens op één van onze cursussen of workshops!

Desiree Lievens, Eigenaar, Instructeur en Franchisenemer De Hondenacademie Waalwijk / Tilburg