Sommige lessen gaan we online geven:

Omdat groepslessen t/m 28 april a.s. niet mogelijk zijn vanwege de corona maatregelen, gaan we voor bestaande en nieuwe Kleuterklassen, Basisklassen en Brugklassen lessen online geven vanaf maandag 6 april a.s. De meeste nieuwe groepen van deze cursussen die gepland staan, gaan door op de geplande dag – de cursisten ontvangen daarover deze week via mail bericht. Zodra de corona maatregelen versoepelen en groepslessen weer mogelijk zijn, schakelen we daar weer naar over.

Voor de andere groepen: we kunnen even geen live lessen geven, dan gaan we je gewoon online helpen met leuke en helpende filmpjes! De komende weken gaan we iedere paar dagen een handige oefening aan je laten zien die we ook in onze cursussen behandelen. Zo zijn jullie toch goed bezig samen en bouw je aan de band met je hond, én de oefeningen zijn praktisch: Soms is het een beginnersoefening, soms een meer gevorderde oefening of een fun truc om leuk samen bezig te zijn:

Handigste is om je te abonneren op ons Youtube kanaal, dan krijg je automatisch een bericht als we een nieuwe oefening gepost hebben daarop:

https://www.youtube.com/user/DeHondenacademie

De Walk Back oefening, voor meer gevorderde cursisten: leer je hond achteruit te lopen:

De Rustoefening met een bakje voer, heel handig om je hond te leren ontspannen te zijn in een situatie en rustig te blijven liggen:

De Touch oefening en de uitbreiding naar Tuuttuut! Kijk op onderstaand filmpje: 

Je hond leren zijn Pootjes te vegen:

Als je je hond veilig kunt loslaten: gebruik dit Hierkomen:

Naar buiten gaan als dat mag, geeft je een gezonde dosis vitamine D. Heerlijk als je hond ook even los kan lopen op plekken waar dat mag en kan – maar je hond moet wel terugkomen als je ‘m roept. In deze video een leuke Hieroefening voor je hond die je als spelletje met gezinsleden kunt oefenen: in de woonkamer of de hele begane grond, in de tuin, en als het kan ook op een plek waar je hond los mag. Bouw de afstand op als je ziet dat dat kan, beloon met écht iets lekkers, zeker als je in de tuin of ergens buiten oefent – Veel plezier!

Als je bij ons les volgt kun je je lestijdschrift er ook bij pakken want sommige oefeningen staan daar ook in, zo vind je o.a. de Touch oefening terug in het lesmateriaal van de Kleuterklas en de Bovenbouw. Heb je die niet, dan mail ons even en we sturen je de oefening op. Aanmelden voor een cursus kan natuurlijk ook, veel plezier met oefenen!