Op dit moment heb ik een Heidewachtel herplaatser bij me wonen: Beau was al ruim 8 jaar toen hij bij ons kwam en hij had nog maar weinig meegemaakt in zijn leven. Vooral in nieuwe situaties laat hij daarom nerveus gedrag zien. Het is een enorme uitdaging, en het geeft veel voldoening om hem te begeleiden in het meer zelfverzekerd en stabieler worden.

Al vroeg honden opvangen

We hebben thuis altijd honden gehad, nooit een puppy, maar altijd een volwassen hond die mijn ouders adopteerden. Toen ik later op mezelf ging wonen, nam ik vaker honden in huis als hun eigenaar er tijdelijk niet voor kon zorgen vanwege vakantie of ziekenhuisopname. En het viel me op dat iedere hond verschillend was – Waarom luistert de ene hond veel makkelijker, en heeft een andere hond veel meer begeleiding nodig?

Die vraag kwam jaren geleden weer naar boven toen ik twee eigen honden kreeg: eerst kwam Louka, een kruising Hollandse herder en Mastino. Louka kwam bij mij in huis nadat zijn baasje overleed. Louka was een heerlijk rustige hond; ik kon met hem lezen en schrijven, hij snapte precies wat ik bedoelde en ik begreep hem.

In 2014 heb ik een heidewachtel pup gekocht, genaamd Astor. Voor dit ras ben ik gezwicht omdat het een energiek en veelzijdig ras is, waarmee je vrijwel iedere sport kan beoefenen. Het gedrag van Astor was letterlijk het tegenovergestelde van dat van Louka. Om met zijn actieve jachtgedrag te leren omgaan, moest ik hard aan het werk. Mijn nieuwsgierigheid naar ‘Waarom luistert de ene hond veel makkelijker, en heeft een andere hond veel meer begeleiding nodig? ’ kwam weer naar boven. Hier wilde ik iets mee gaan doen. Zo kwam ik terecht bij de 3-jarige Bacheloropleiding ‘Kynologisch Instructeur’ en ‘Gedragstherapeut bij honden’ bij DogVision. Het onderwijs bij DogVision is gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten.  

Van Nieuwsgierigheid naar Passie

Ik besloot me te gaan omscholen. Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad in de dienstverlening waarbij het begeleiden van mensen die langdurig thuis zaten en weer gingen re-integreren centraal stond. Mensen helpen, in combinatie met mijn liefde voor dieren, past helemaal bij mij.

Ik ben als kynologisch instructeur aan de slag gegaan bij De Hondenacademie te Boxtel. Ik woon zelf in de provincie Zeeland en vind het geen probleem om twee keer per week naar de Hondenacademie in Boxtel te rijden om daar, onder begeleiding van Claudia van der Ham, mezelf steeds verder te specialiseren en ontwikkelen in  (probleem) gedrag van honden en het coachen van hondeneigenaren. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen met hun hond, ze te coachen in het opvoeden en te begeleiden met het gedrag van hun hond, zodat ze meer plezier hebben met- en van elkaar.       

Van Passie mijn werk gemaakt                                      

Naast het werk bij De Hondenacademie en mijn studie ben ik mijn eigen bedrijf T.O.P. Dogs gestart, gevestigd in Middelburg, Zeeland. Mijn dienstverlening bestaat o.a. uit:

    • Kynologisch gedrags- en opvoedingsadvies   
    • Privélessen volgens de bewezen praktijkgerichte lesmethode van De Hondenacademie
    • Losse Privélessen
    • Webshop met 100% natuurlijke beloning en kauwsnacks, supplementen en artikelen om je hond uit te dagen

Alleen het beste voor uw hond… is goed genoeg!                                                                                                                                                               

Veroniek de Wit, Instructeur De Hondenacademie Boxtel