Vanaf 11 mei starten alle cursussen weer op!

Wat fijn, we kunnen jullie weer live gaan zien in een van onze cursussen vanaf 11 mei! Broodnodig voor de meeste honden en hun eigenaren want weinig andere honden en mensen zien is niet goed voor een hondenbrein. En jij als eigenaar hebt vast wel vragen over gedrag of ben je op zoek naar een oplossing voor een probleem waar je tegen aan loopt met je hond.

We zijn hard aan de slag om de planningen bij te werken, het naar iedereen te communiceren, we hebben onze trainingsruimten anderhalve-meter-proof gemaakt etc. Soms moet een groep nog even wachten omdat de oude groep nog niet klaar was, maar dat kunnen we vaak goed opvangen. Werk aan de winkel, heerlijk om weer bezig te zijn en al onze cursisten weer in ‘t echt te gaan zien! We werken volgens de richtlijnen van het RIVM en hebben onze ruimte en werkwijze daar op ingericht

In de afgelopen weken hebben we vanwege de corona maatregelen in kleine groepjes les gegeven op ons trainingsveld en onze leslocatie buiten, in samenspraak met de gemeenten. Dat deden we bij de Kleuterklassen, Basisklas en Brugklassen, en we hebben die lessen ook ondersteund met online lesfilmpjes via YouTube voor onze cursisten. We hebben van iedere les van deze cursus de les speciaal gefilmd met heldere uitleg en de cursisten kregen iedere week vooraf de link naar de les. Samen met je lestijdschrift was het ideaal en veilig om zo bezig te zijn met de opvoeding van je pup of jonge hond. Maar vanaf 11 mei gaan we zo veel  mogelijk de reguliere roosters weer volgen, iedere groep ontvangt van ons een mail hierover.    

Kijk en geniet intussen van leuke oefeningen waar je thuis ook mee aan de slag kunt: 

Handigste is om je te abonneren op ons Youtube kanaal, dan krijg je automatisch een bericht als we een nieuwe oefening gepost hebben daarop:

https://www.youtube.com/user/DeHondenacademie

Naar je Plaats oefening leuk aanleren:

De High five oefening – pootje in de lucht:

Wandelen zonder aan de lijn trekken:

De Paashaas oefening: op commando iets leren omduwen met zijn neus:

De Walk Back oefening, voor meer gevorderde cursisten: leer je hond achteruit te lopen:

De Rustoefening met een bakje voer, heel handig om je hond te leren ontspannen te zijn in een situatie en rustig te blijven liggen:

De Touch oefening en de uitbreiding naar Tuuttuut! Kijk op onderstaand filmpje: 

Je hond leren zijn Pootjes te vegen:

Als je je hond veilig kunt loslaten: gebruik dit Hierkomen:

Naar buiten gaan als dat mag, geeft je een gezonde dosis vitamine D. Heerlijk als je hond ook even los kan lopen op plekken waar dat mag en kan – maar je hond moet wel terugkomen als je ‘m roept. In deze video een leuke Hieroefening voor je hond die je als spelletje met gezinsleden kunt oefenen: in de woonkamer of de hele begane grond, in de tuin, en als het kan ook op een plek waar je hond los mag. Bouw de afstand op als je ziet dat dat kan, beloon met écht iets lekkers, zeker als je in de tuin of ergens buiten oefent – Veel plezier!

Als je bij ons les volgt kun je je lestijdschrift er ook bij pakken want sommige oefeningen staan daar ook in, zo vind je o.a. de Touch oefening terug in het lesmateriaal van de Kleuterklas en de Bovenbouw. Heb je die niet, dan mail ons even en we sturen je de oefening op. Aanmelden voor een cursus kan natuurlijk ook, veel plezier met oefenen!

Ben je cursist bij ons dan nodigen we je uit om ons te mailen of bellen als je ergens tegenaan loopt in de opvoeding van je hond. Blijf lekker oefenen om zo ook de band tussen jou en je hond aan te halen en de geleerde oefeningen op niveau te houden – we wensen je alle goeds en tot snel weer ziens!

Take care!

Claudia, Desiree, Kathinka, Lotte, Veroniek, Annemarie, Anita, Jos, Marieke en Anette