Kleuterklas: ook praktijklessen dierenwinkel of treinstation en het park!

Waar kun je beter praktijkgerichte adviezen krijgen dan op locatie? Om een stressbestendige en rustige hond te krijgen is het belangrijk met je pup te oefenen in verschillende situaties. De pups uit de Kleuterklas volgen eerst een paar lessen binnen in onze trainingshal. Hier zijn minder prikkels waardoor de pups sneller leren, met meer aandacht voor jou.

Daarna gaan we met de pups die in Waalwijk les volgen, in de praktijkles naar dierenwinkel Pets Place. Wanneer honden in een nieuwe situatie komen, kunnen ze heel verschillend reageren. De ene hond vindt het spannend en wil zich het liefst achter het baasje verschuilen. De andere hond wordt juist heel druk in zo’n situatie. Als je niet weet hoe je hierop moet reageren, leert je pup zich misschien dingen aan die je niet wilt. En blijft hij misschien wel altijd onzeker of juist druk in situaties waar nieuwe dingen te zien zijn, of veel mensen komen. We bespreken tijdens de les wat je het beste kunt doen zodat dit een positieve, leerzame ervaring wordt voor je pup. Ook leer je o.a. hoe je je pup laat wennen aan andere diersoorten, zoals konijnen, vogels, vissen en zelfs muizen. Door op jonge leeftijd te leren dat deze dieren de normaalste zaak van de wereld zijn leer je je pup het juiste gedrag aan ten opzichte van die dieren – Aandacht voor jou houden en niet achter deze dieren aan gaan rennen of op gaan jagen. Wel zo handig voor later!

De pups die de Kleuterklas volgen op onze locatie in Gemonde vlakbij Boxtel, hebben praktijklessen in Boxtel bij het Treinstation en in het Oosterpark (Boxtel Oost). Reizigers die voorbij rennen om de trein te halen, piepende poortjes, een galmende doorgang, de treinen: volop om mee te maken en om jullie hierin te leren kijken naar je pup: wat heeft je pup nu nodig van jou? En voorkom je dat zijn spanning te hoog oploopt? Daar gaan wij je in de praktijk mee helpen, daar leer je het meest van! En buiten oefenen met Hierkomen en Niet trekken aan de lijn met de les in het park. Ook heerlijk los mogen spelen in vooraf geselecteerde groepjes in de ruime uitrenvelden en Hierkomen daarna.

Wil je meer weten over de Kleuterklas, een keer komen kijken of je aanmelden: op onze webpagina Kleuterklas vind je meer info en startdata of mail naar waalwijk@hondenacademie.nl voor de locatie Waalwijk of boxtel@hondenacademie.nl voor de locatie Boxtel/Gemonde. Wees er op tijd bij met aanmelden (het liefst als je weet wanneer je je pup in huis gaat krijgen), dan weet je zeker dat er nog plaats is in de groep van jouw keus!