Liefde voor dieren

Mijn liefde voor dieren is er al van kleins af aan. Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we konijnen, cavia’s, een kanarie en een kat.

Onze eerste hond

Toen ik mijn man leerde kennen en we na een aantal jaren samen een huis kochten, waren er al snel twee katten die bij ons kwamen wonen. We werkten op dat moment allebei fulltime, dus voor een hond was er op dat moment nog geen ruimte. Een aantal jaren later, toen de twee kinderen die we inmiddels hadden (inmiddels al 17 en 20 jaar oud), al een stuk zelfstandiger waren, was de tijd rijp voor onze eerste eigen hond.

Liefde voor de Border Collie

Dit werd Senna (Border Collie). Een betere eerste hond hadden we ons niet kunnen wensen. Wat een geweldige knuffelkont en maatje was dit. Mijn man heeft met Senna diverse cursussen doorlopen, zo mooi hoe ze samen bezig waren! Zo’n mooie band wilde ik ook opbouwen, dat wilde ik ook graag met onze tweede Border Collie Patch. Hiermee ben ik toen verschillende cursussen gaan doen. Toen raakte ik “besmet”. Mede door het feit dat Patch geen gemakkelijke hond is, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in het trainen van honden. Ik ben cursussen gaan volgen en van alleen maar met je eigen hond trainen ging ik naar het lesgeven aan anderen. Op dit moment hebben we naast Patch nog twee Border Collies namelijk Smokey en Maikey. Met deze twee volg ik op dit moment detectie lessen en af en toe een mantrail les.

Mijn kennis overdragen aan anderen (Specialisatie Neuswerk)

Vorig jaar heb ik mijn Kynologisch Instructeursdiploma gehaald en ben ik in oktober een eigen bedrijf gestart in het geven van hondentrainingen. Ik heb o.a. mijn instructeursdiploma level 1 en 2 detectie gehaald bij Scent Imprint for Dogs en de diploma’s Neuswerk 1 en 2 bij de Tinley Academie. Verder heb ik bij Nadac Hoopers Nederland de diploma’s voor beginners, gevorderden en gevorderden plus behaald. Op dit moment ben ik gestart met de module 1a Biologie van de hond bij Dogvision en in november start ik met de opleiding Neuswerk 2 bij de Tinley Academie.

Ik geef ook detectie lessen en mantrail lessen via mijn eigen bedrijf Borders & Meadows Hondentrainingen. Ik heb er heel veel zin in om je te helpen in de lessen Zoekacademie!

Anita van Schijndel, Instructeur Zoekacademie verbonden aan de Hondenacademie Waalwijk